top of page
Victor Ferre.jpg

víctor ferré

Director Tècnic de la
Reial Societat de Tennis Pompeia

Tony.JPG

tony Vallecillos

Professor de tennis y pàdel 
de la Reial Societat de Tennis Pompeia

Escola de tennis infantil

La Nostra escola de tennis és, sens dubte, una de les més prestigioses de la ciutat de Barcelona. No només s’hi han format molts campions de Catalunya i Espanya, sinó que els nostres equips sempre han estat lluitant braç a braç amb tots els clubs més històrics i potents de la ciutat, com el RCT Barcelona, CT La Salut, Club de Polo, CT Barcino, etc. 

L'escola de tennis comença el mes de setembre i acaba el mes de juny. Cada any tenim més de 100 nens inscrits a l’escola de tennis del Club, la qual es distribueix per grups segons la edat i el nivell. Des del 1925, que vam ser campions de Catalunya de 1ª categoría, el nostre Club sempre ha participat en totes les competicions importants per equips de clubs, tant en l’àmbit català com estatal.

 

Sistema organizatiu i pedagògic del'escola

A l’escola de tennis del nostre Club tenim actualmente uns 126 alumnes entre els 5 i els 17 anys; això significa que, tenint en compte que tenim uns 500 socis, gairebé el 25% dels nostres socis són xavals de l’escola, un percentatge impressionant. L’escola s’organitza bàsicament en tres nivells:

 

1.  Iniciació: per a xavals que comencen. Es pot començar amb tot just 5 anys, ja que a aquesta edat existeixen molts exercicis que poden fer els nens per ajudar a potenciar la coordinació i la concepció temps-espai, fonamental sobretot en els esports de pilota. L’objectiu pedagògic d’aquesta etapa és molt lúdic combinant constantment l’ensenyament dels fonaments més basics del tennis amb jocs molt actius i participatius i motivants. Aquest nivel pot durar entre dos i cinc anys, segons les aptituds de cada jugador.

2.  Intermedi: per a xavals que, independentment de la seva edat, hagin superat el nivell d’iniciació i estiguin preparats per rebre molta més información técnica i táctica. En aquest nivel ja s’introdueixen  a l’alumne les nocions generals dels cops plans, liftats i tallats, tant en la dreta i el revés com en el servei. En aquesta etapa els alumnes ja han de començar a conèixer les regles del joc; encara no estan preparats per competir contra altres clubs o en campionats homologats per al ranquin nacional, però si que és convenient que juguin de tant en tant algún petit torneig entre els intregrants de l’escola. Aquesta etapa o nivel, també segons les aptituds i la dedicació de cada jugador, pot durar entre tres i sis anys.

 

3. Avançat: per a alumnes que hagin superat el nivell intermedi i ja estiguin suficientment preparats tècnicament i físicament per dedicar més hores a l’entrenament, tant tenístic com de preparació física. En aquesta etapa es buscar dotar l’alumne de les armes necessàries  per poder competir, tant individualment  com defensant els equips del club. La nostra dirección técnica, a banda de l’excel·lent línea marcada per la Federació, utilitza també exercicis, sistemes i patrons de dos dels millors entrenadors mundials establerts a Catalunya, que són els màxims responsables de l’èxit tennístic mundial català: Pato Alvarez i Lluis Burguesa  Els alumnes que superen aquesta etapa passen a engrossir les files dels grups d’elit de la Federació Catalana de Tennis. En els últims 20 anys més de 20 jugadors han passat del nostre Club a aquests grups d’elit.

04-escuela-petit-web.jpg
bottom of page